Ga naar hoofdinhoud

J.J. Dros zingt J.C. Bloem

Datum/Tijd
Datum: zondag 13 januari 2019
Tijd: 14:30


J.J. Dros zingt J.C. Bloem
met support van J. Kühne

Texels bekendste troubadour Jaap Dros (64) maakte een aantal cd’s met eigen werk en trok in 2012 ook landelijk aandacht met zijn cd  ‘J.J. Dros zingt J.C. Bloem’.

Jan Kühne (68) is een musicus met twee afgeronde conservatoriumopleidingen: klassiek gitaar en saxofoon. Al langer dan een kwart eeuw maakt hij als saxofonist deel uit van de band waarvan Jaap Dros de zanger is, de Small Buzz. Naast het geven van muzieklessen is hij ook actief als uitvoerend musicus, soms als dirigent (big bands), als leider van een saxofoonkwartet en optredens met bevriende jazz- en popmusici. Hij werkte mee aan alle cd’s die Dros maakte.

Op het album ‘J.J. Dros zingt J.C. Bloem’ zingt Dros een twaalftal gedichten van Nederlands bekendste dichter onder begeleiding van gitaar, saxofoon, contrabas en viool. Na optredens voor radio en tv speelde hij in vele kleine theaters, literaire cafés en bibliotheken in den lande met een literair theaterprogramma over Bloem. Inmiddels zijn de opnamen voor een tweede cd met gezongen gedichten van Bloem in volle gang.

Tijdens het optreden in theaterkerk Hemels zal Dros een aantal van deze gedichten zingen. Hij begeleidt zichzelf daarbij op de klassieke gitaar en tussen de nummers vertelt hij kort over de dichter en zijn verzen.

‘Het is vreemd dat in de meeste andere landen alle grote dichters wel een componist vonden die hun gedichten op muziek zette, maar in Nederland is zoiets niet of nauwelijks gebeurd. Toch is de poëzie van Bloem met zijn klassieke ritmes bij uitstek geschikt om van muziek te worden voorzien. Ik heb nog geen lettergreep aan de gedichten veranderd en het lijkt zelfs dat de gedichten in gezongen vorm nog toegankelijker worden”, aldus Dros.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...
Back To Top