Ga naar hoofdinhoud

Russisch-orthodoxe liturgie en folklore

Datum/Tijd
Datum: vrijdag 14 december 2018
Tijd: 20:15


Entree € 18,50

In het dagelijks leven zijn ze politieagent, bakker, salesmanager, accountant, buschauffeur, slager of automonteur, maar tijdens optredens transformeren de leden van het OKK in stoere kozakken die de mooiste liederen uit het oude Rusland zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Zo ook op 14 december wanneer het mannenkoor u helemaal in kerststemming brengt met een traditioneel kerstconcert in Russische sfeer. De kozakken zingen Russische en Oekraïense kerstliederen,

Het Oeral Kozakkenkoor uit Den Haag zingt religieuze liederen uit de Russisch-Orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland. Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd en staat onder leiding van de bekende televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak.

Ruim 40 jaar in Nederland

Het Oeral Kozakkenkoor is de voortzetting van het koor van het Russische Oeral Kozakkenregiment, dat tot 1917 actief was en in 1924 in Parijs werd heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet.

Het Oeral Kozakkenkoor bestaat in Europa dus al meer dan 90 jaar, waarvan ruim 40 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau.

De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...
Back To Top