Ga naar hoofdinhoud

The twentieth century songbook

Datum/Tijd
Datum: zaterdag 25 augustus 2018
Tijd: 20:15


Entree € 15,-

 

Op Zaterdag 25 augustus om 20:15 vindt in Theaterkerk Hemels aan de Dorpsweg 121 A in Twisk het concert “The twentieth century songbook” plaats. De muziek gaat vergezeld van achter de spelers geprojecteerde fotografie.
U kunt onder andere luisteren naar zangeres Fenny van Hemmen pianiste Corien Baan-Oosterveen. De foto’s zijn van Anneke Bloema.
Entree voor dit concert is € 15,- .
Het programma bestaat uit zowel klassieke als jazzmuziek uit de eerste helft van de 20e eeuw. De componisten waarvan muziek wordt gespeeld zijn Maurice Ravel, Francis Poulenc, Leonard Bernstein, Duke Ellington, Kurt Weill, George Gershwin, Cole Porter, Thelonious Monk en Hoagy Carmicheal. In de vocale muziek is een grote rol weggelegd voor de Franse dichters Guillaume Apollinaire en Jules Renard en de songtekstdichters van Broadway zoals bijvoorbeeld Johnny Mercer en Ira Gershwin.

De makers hebben met The twentieth century songbook een voorstelling willen maken die op een retro achtige manier “modern”van kleur is. De muziek uit deze periode bevat swingende ritmes en akkoorden die spannend zijn of juist verstild als helder water. De teksten zijn prikkelend en vaak humoristisch. De fotografie die gekozen is om deze voorstelling te begeleiden, is veelal zwart-wit met zachte kleur accenten. Al deze elementen samen, geven voor de makers vorm aan de eigenzinnige atmosfeer die de twintigste eeuw bepaalde.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...
Back To Top