Skip to content

Artvark en Claron McFadden

zaterdag 3 februari 2024 20:15 - 22:00

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen het Artvark Saxophone Quartet en veelzijdige sopraan Claron McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis, met de show hear, Hear, LISTEN!

Claron McFadden selecteerde een kleurrijk scala aan materiaal, van Sappho die in het oude Griekenland leeft tot een anonieme brief gepubliceerd in The Guardian, en van Emily Dickinson tot teksten van Claron zelf.

Het Artvark Saxophone Quartet is een van de meest verfrissende jazzensembles van Nederland. Het kwartet bestaat uit Bart Wirtz (altsax), Rolf Delfos (alt- en sopraansax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax). De mannen weten enkel met hun saxofoons te blijven verrassen en verbluffen met funky improvisaties en een speels en ritmisch repertoire.

Claron McFadden studeerde aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. Ze maakte haar operadebuut in 1985 in het Holland Festival, de start voor een indrukwekkende carrière. Als soliste werkte Claron met grote namen als William Christie, Fabio Biondi, Jörg Widmann, Michel van der Aa, The Arditti Quartet, waarmee ze Brian Ferneyoughs 4th String Quartet opnam, Alain Platel, Frans Brüggen en met orkesten als het Residentie Orkest, The Budapest Festival Orchestra en Klangorum Wien. Daarnaast is ze een veelgevraagde operazangeres met rollen in producties van onder andere La Scala, De Nederlandse Opera en de Bayerische Staatsoper.

Ticket type 23,50 Bestellen
Artvark en Claron McFadden €23,50
Ticket bestellen

 

Back To Top