skip to Main Content

Barrelhouse in Twisk

20 februari 2022 14:30 - 16:00

Sinds het bestaan wordt Barrelhouse “ winnaar Edison Jazz/World 2020 “ geroemd om de energieke, enthousiaste live optredens met als middelpunt de krachtige warme stem van Tineke.

Zo’n vijftien jaar geleden ontdekte Barrelhouse hoe goed akoestisch optredens bij hun pasten. De intieme hypnotiserende kracht van de blues, met al de nuances, maar ook de energie, uitbundig en extrovert. Iedere noot kan gehoord worden, de opwinding zit niet speciaal in het volume. Nu dus  in de Theaterkerk Hemels inTwisk.

De Blues, de eerste opnames werden zo’n honderd jaar geleden gemaakt, in het diepe Zuiden van de VS. Een zanger met alleen zijn gitaar. De blues is niet meer weg te denken uit de jazz en de popmuziek. Sinds vijfenveertig jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke. In vijfenveertig jaar heeft Barrelhouse meer dan 2000 concerten gespeeld. Maar ieder concert heeft de inzet en het enthousiasme alsof  ’t het eerste concert is.

 

In ongewijzigde bezetting:

Tineke Schoemaker zang

Johnny LaPorte gitaar

Guus LaPorte gitaar

Han van Dam piano

Bob Dros drums

Jan Willem Sligting contra bas, accordeon, harmonica

 

 

 

 

Ticket type Prijs Bestellen
Barrelhouse in Twisk €18,50
Ticket bestellen

Back To Top