skip to Main Content

BORIS VAN DER LEK/SIMON RIGTER QUINTET

19 februari 2023 14:30 - 15:45

In 2016 begonnen Boris van der Lek en Simon Rigter een vaste formatie. Het vette geluid van Boris en Simon’s lyrische en harmonische spel roepen herinneringen op aan de hoogtijdagen van tenoristen als Buddy Tate en Sonny Stitt. Wil je niet missen!

Simon Rigter hoorde Boris van der Lek voor het eerst in 1986 toen hij getuige was van een tenor battle tussen zijn vader Bob en Boris in jazzcafe  The Duke in Leiden. Simon viel als een blok voor Boris’ dijk van een geluid , swing en intieme ballad spel.   Sindsdien hebben beide regelmatig samengespeeld. 35 Jaar later hebben ze besloten om een vaste formatie te beginnen ; met Boris’  vette geluid en Simon’s lyrische en harmonische spel vullen zij elkaar perfect aan en roepen herinneringen op aan de hoogtijdagen van tenoristen als Buddy Tate en Sonny Stitt .

Boris van der Lek ( 1965) autididact , tourde al op jonge leeftijd met grote Amerikaanse musici , speelde jarenlang bij de Houdini’s , Hans Dulfer , Herman Brood en Jules Deelder.

Simon Rigter (1973) groeide , als zoon van saxofonist Bob Rigter , op met jazzmuziek ; hij speelt in het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet, waarmee hij afgelopen jaar twee Oscarnominaties kreeg. Daarnaast speelt hij 1e tenor in het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en is docent aan het Conservatorium in Amsterdam.

De line-up van de band is :

Boris van der Lek       – tenorsaxofoon

Simon Rigter               – tenorsaxofoon

Tomothy Blanchet     – piano

Cas Jiskoot                  – contrabas

Sander Smeets           – drums

 

 

 

Ticket type Prijs Bestellen
Boris van der Lek / Simon Rigter Quintet €22,50
Ticket bestellen

Back To Top