skip to Main Content

De Andersons – Een mooiere wereld

9 oktober 2021 20:15 - 22:14

https://www.youtube.com/watch?v=dTNjBUGKY3k

De Andersons – Een mooiere wereld

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: “Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.”

Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat ze toen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen.Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.

 “Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.”

Hanneke Groenteman

“Hartverwarmend, humorvol en ontroerend.”

Nouchka van Brakel

“Woorden kunnen het niet vatten: je moet hen zien, horen en meemaken.”

Hakim Traïda

“Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons … en ze nou nooit meer vergeten.”

Dieuwertje Blok

Credits
De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart

Script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper

Muziek: Roel Dullaart

Regie: Agnes Bergmeijer

Promotie: Mirte Droogers

 

www.deandersons.nl

Over De Andersons

De Andersons is een duo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. De Andersons worden vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, hun veelzijdige muzikaliteit, sterke teksten en de hartstocht waarmee ze op het podium staan. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ en ontvingen ze gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Hakim Traïdia, Hanneke Groenteman en vele anderen die hen vergezelden in hun zoektocht naar verwondering.

 

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper won o.a. zes Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Het zakmes’. Voor zijn gehele oeuvre kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent “om moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.” Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie.

Theatermenu
Bij Bistrop3 (Medemblik) kunt u voorafgaand aan de voorstelling genieten van een theatermenu.
Nieuw is dat restaurant ‘d Artiest (Medemblik) dit seizoen ook een theatermenu verzorgt. Ook zij verwelkomen u graag.

CORONATOEGANGSBEWIJS

In navolging van de laatste coronamaatregelen van de Rijksoverheid, werken wij vanaf september 2021 met het coronatoegangsbewijs. Dit doen wij zolang de Rijksoverheid dit voorschrijft. De sector is afgelopen anderhalf jaar dusdanig lang dicht geweest dat wij als theater de artiesten en gezelschappen zoveel mogelijk willen helpen de zalen weer te vullen. 

ANNULEREN

Het annuleren van toegangskaarten is mogelijk tot drie werkdagen voor de voorstelling. Levert u uw kaarten later in, dan proberen wij deze – alleen bij uitverkochte voorstellingen – door te verkopen. Als dat lukt, ontvangt u uw tegoedbon. In beide gevallen rekenen we € 2,00 administratiekosten per kaartje.

Tegoedbonnen van Hemels zijn 1 jaar geldig

 

Ticket type Prijs Bestellen
Andersons - Een mooiere wereld €17,50
Ticket bestellen

Back To Top