skip to Main Content

Fonte di Musica – Onze Noorderburen

18 september 2022 14:30 - 16:30

Onze Noorderburen

Een gevarieerd a capella concert met zowel klassieke als lichte muziek van Scandinavische en Baltische componisten.
Bij het kiezen van concertmuziek werd er voorheen niet zo heel vaak gekeken naar componisten uit Noord-Europa. Daar komt gelukkig langzaam verandering in, want er komt heel veel moois vandaan. Zo is Fonte di Musica er weer in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen waarbij enerzijds religieuze en wereldlijke en anderzijds klassieke en lichte muziek op een verrassende wijze worden gecombineerd.

Doelend op de componisten uit, of met hun roots in deze gebieden is onder de titel “Onze Noorderburen” 4- tot 8-stemmige muziek te horen van onder meer Jean Sibelius, Morten Lauridsen, Ola Gjeilo en Michael Bojesen. Dit wordt afgewisseld met enkele mooie arrangementen lichte muziek die het klankfeest completeren.

Fonte di Musica

Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst genomen worden.

De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.

Fonte di Musica bestaat uit: Nicoline Sijpheer en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Overige informatie is te vinden op de website: www.fontedimusica.nl

Warmenhuizen

datum:             zaterdagavond 11 juni 2022
tijd:                  20:00 uur
locatie:             Oude Ursulakerk, Dorpsstraat 93
entree:             € 12 aan de kerk, € 10 bij voorinschrijving via www.fontedimusica.nl

Hoorn

datum:             zaterdagavond 25 juni 2022
tijd:                  20:00 uur
locatie:             Oosterkerk, Grote Oost 58
entree:             € 12 aan de kerk, € 10 bij voorinschrijving via www.fontedimusica.nl

info@fontedimusica.nl

Back To Top