Skip to content

James Oesi en Djuwa Mroivili

zaterdag 9 december 2023 20:15 - 22:00

Twee zeer getalenteerde jonge musici werken in dit programma samen. Met hun bevlogen kunstenaarschap vallen contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili al jaren op in de Nederlandse muziekscene. Deze avond brengen ze bekend, maar ook minder bekend klassiek werk uit de periode rond 1900 ten gehore. Naast beroemde namen als Antonín Dvořák, Johannes Brahms en George Gerswhin plaatsen Mroivili en Oesi klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd in dezelfde rij. Daarnaast hoor je traditionele Afro-Amerikaanse werken die van grote invloed waren op alle componisten uit die periode. Een ruime eeuw geleden, prachtig herschreven.

James Oesi (1988, Londen) is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1.

Djuwa Mroivili (1998, Amsterdam) is pianist, docent en activist en studeert klassieke muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Mroivili zoekt naar manieren om systemen die een exclusieve klassieke muziektraditie in stand houden te ontmantelen, met name in het (kunst)onderwijs. In haar werk laat ze de prachtige klassieke muziek van verscheidene onterecht vergeten zwarte componisten van de Afrikaanse diaspora weerklinken.

Djuwa Mroivili verdiepte zich in de muziek van de onterecht vergeten zwarte componist Florence Price en speelt hieronder in de video van het Concertgebouw het tweede deel uit haar prachtige Piano Sonata:

Ticket bestellen €21,50

 

Back To Top