skip to Main Content

Kerstconcert Fonte di Musica: ‘Twinkle, little star’ (ZAALVERHUUR)

11 december 2021 20:15 - 21:15

Dit concert is geen onderdeel van onze programmering, maar een zaalverhuur

Eindelijk weer een kersttijd waarin gezongen kan worden! Na een veel te lange coronapauze brengt Fonte di Musica een veelzijdig kerstconcert. Zowel bekende, traditionele stukken zijn te horen in de originele zetting dan wel in een moderne bewerking maar ook minder bekende muzikale pareltjes.

Vanzelfsprekend zijn er religieuze stukken van ‘oude’ componisten zoals Tommaso Luigi da Victoria, Jacques Arcadelt, Heinrich Schütz en Giovanni Pierluigi da Palestrina maar klinken er ter afwisseling ook modernere klanken.

Zo heeft Jetse Bremer enkele traditionele kerstliedjes in een modern jasje gestoken. Hiervan horen wij ‘Hoe leit dit kindeke’ en ‘Herders, hij is geboren’. Ook uit deze tijd zijn ‘I wonder as I wander’ van John Rutter en ‘Twinkle, little star’ van Daniel Elder. Kortom, een concert met ‘voor elck wat wils’ dat u al helemaal in de kerststemming brengt.

Fonte di Musica

Dit Noord-Hollands dubbelkwartet bestaat pas sinds 2016 maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring en de samenklank bleek boven verwachting. Zo mocht in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’ in ontvangst genomen worden.

De basis van het repertoire ligt in de oude muziek, maar al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waarna de combinatie van oude en nieuwe muziek een karakteriserend element werd in de concerten van deze hechte groep zangers.

Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Meer informatie is te vinden op de website: www.fontedimuscia.nl

Concertinformatie

Datum:             zaterdagavond, 11 december 2021
Plaats:              Theaterkerk Hemels, Dorpsweg 121, 1676 GH Twisk
Kosten:            € 12,50 bij voorverkoop (tot 10 december) via www.fontedimusica.nl
€ 15,00 aan de Theaterkerk (alleen met PIN)

Back To Top