skip to Main Content

Mike Boddé & Hermine Deurloo – 100 jaar Toots

13 mei 2023 20:15 - 21:30

Voor pianist Mike Boddé & Hermine Deurloo (mondharmonica)- regelmatig te gast bij studio Witteman- gaat geen dag voorbij zonder muziek, lawaai of stilte. Kom naar deze sprankelende muzikale show met herinneringen aan de filmmuziek van Toots Thielemans.

 In 2022 zou de beroemde jazzmuzikant Toots Thielemans 100 zijn geworden, een gebeurtenis die uitgebreid werd gevierd in België met o.a. een grote tentoonstelling en concerten in Brussel. Ter ere van deze gelegenheid stelden mondharmonica speler Hermine Deurloo en pianist Mike Boddé een programma samen met de mooiste muziek van Toots.

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels speelt zij met artiesten uiteenlopend van Steve Gadd en Rembrandt Frerichs, tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw en het Metropole Orkest. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in de reclame van een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Mike Boddé is bekend van tv en theater als cabaretier, schrijver en presentator, maar is ook een uitstekende pianist en componist. Toen Boddé negentien jaar was, reisde hij naar de Verenigde Staten om daar jazz te leren spelen. Daarna studeerde hij, terug in Nederland, Chinees en ging naar het conservatorium. Hij trad op met onder meer het Metropole Orkest, is componist van reclamemuziek en kinderliedjes, en vanaf 2015 is hij vaste gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Onlangs werd zijn nieuwste boek ‘Tril’ gepubliceerd.

Uit de media

Peter J. Korten – JazzFlits: “Hermine Deurloo speelt fris en loepzuiver, met schijnbaar speels gemak. Ze heeft gevoel voor mooie composities en gaat daarbij geen uitdaging uit de weg.”

Rudie Kagie – Vrij Nederland: “De wereld mag de diva dankbaar zijn voor haar besluit om de altsax in te wisselen tegen de chromatische mondharmonica. Dit album toont aan dat we met een volwaardig jazzinstrument te maken hebben.”

Nederlands Dagblad – “De herinnering aan de filmmuziek van Toots Thielemans is nooit helemaal weg. Knap hoe op de cd Glass Fish technische hoogstandjes en muzikale ontroering samengaan.”

 

 

 

Ticket type Prijs Bestellen
Mike Boddé & Hermine Deurloo - 100 jaar Toots €24,50
Ticket bestellen

Back To Top