skip to Main Content

Ontmoet Loes Wijnhoven

17 september 2021 20:00 - 21:00
Op vrijdag 17 september komt Loes Wijnhoven op uitnodiging van de Westfriese Bibliotheken naar B&B/Theaterkerk Hemels in Twisk (onlangs nog te zien in het tv-programma Bed & Breakfast). In maart 2021 verscheen haar debuutroman De Hotelgids, over een single millennial die het roer omgooit en langs overnachtingsplekken reist om een hotelgids te schrijven. Daarbij komt ze vooral zichzelf tegen in hilarische situaties die tegelijkertijd aan het denken zetten.

Loes Wijnhoven (1990) zingt met haar tweelingzus onder de bandnaam Clean Pete tweestemmige Nederlandstalige liedjes met een knipoog naar alledaagse dingen. Ze traden al eerder op in Theaterkerk Twisk en stonden op festivals als Pinkpop. Wanneer Loes niet zingt, schrijft ze. Deze combinatie kun je dan ook verwachten op 17 september: ze leest voor uit eigen werk, gaat met het publiek in gesprek en verzorgt zelf de muzikale omlijsting.

De Hotelgids: Sex And The City met een flinke dosis Sartre
In De Hotelgids laat Louisa een leven met verschillende minnaars en een carrière als klassiek zangeres achter zich om aan een hotelgids te werken, een idee dat ze jat van een van haar scharrels en ze als de perfecte mogelijkheid ziet om op zoek te gaan naar betekenisvolle nachten.

Met slechts een koffer, een notitieboekje en een beperkt budget reist ze van een kasteel in Parijs naar een familiehotel op de Wadden en
alles daartussen, op zoek naar avontuur en vrijheid. Geluk, haar verschijning, nieuwsgierigheid en moed brengen haar ver, maar ze is er tegelijkertijd compleet afhankelijk van. Hoe vrij ben je dan eigenlijk?

De Hotelgids is Sex And The City en Sartre ineen. Uiterst komisch en voorzien van alle antwoorden op grote, diepfilosofische levensvragen bovendien.

‘Genadeloos grappig boek, een heerlijk en vooral hilarisch verslag van een single millennial die op zoek gaat naar haar identiteit, door het schrijven van een hotelgids. Zeer herkenbaar, zelfs voor oude singles zoals ik. Loes Wijnhoven blijkt de Helen Fielding van de lage landen en De hotelgids de Bridget Jones’s Diary van nu.’ — Saskia Noort

— Bron: Das Mag

Kaarten: https://wfb.op-shop.nl/226/ontmoet-loes-wijnhoven/17-09-2021

Back To Top