skip to Main Content

Ramon van Engelenhoven

14 januari 2023 20:15 - 21:30

Meesterpianist Ramon van Engelenhoven neemt in januari plaats achter onze Bechtstein vleugel. Hij kreeg vanaf zesjarige leeftijd al pianoles in Hoorn, om de hoek dus. Hij sloot in 2019 zijn master Piano aan het Conservatorium in Amsterdam glansrijk af met een 10, en heeft sindsdien vele harten veroverd.  Twee weken voor zijn solodebuut in het Concertgebouw speelt hij 14 januari bij ons, hier in Twisk. Tijdens dit concert zal hij een programma samenstellen van klassieke pianowerken en eigen arrangementen.

Ramon van Engelenhoven geldt als een van de meest veelbelovende jonge Nederlandse pianisten en ontwikkelde zich tevens tot een veelzijdig arrangeur. Naast de publieksprijs bij Dutch Classical Talent mag een andere prijs mag niet onvermeld blijven: de Grand Prix Youri Egorov, die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. De prijs opende voor hem de deur naar het Mariinsky Theater in Sint-Petersburg, waar hij onder leiding van Valery Gergjev soleerde in Prokofjevs Vijfde Pianoconcert.
Van Engelenhoven heeft een voorliefde voor filmmuziek. Op zijn volgende cd zijn daarom geen bekende werken uit de pianocanon te horen, maar zijn eigen bewerkingen van wat hem betreft ‘geniale muziek, die je zelden hoort’ van Korngold, Bernard Herrmann en John Williams. We kennen de jonge pianist van zijn indrukwekkende prijzenlijst en optredens die beklijven, maar Van Engelenhovens koers is een eigenzinnige: ‘We leven in een tijd van specialismen. Maar ik vind zelf dat het beter is je wat breder te ontwikkelen. Daar groei je van als musicus.’
Tijdens dit concert zal hij een programma samenstellen van klassieke pianowerken en eigen arrangementen.

De foto is gemaakt door Duco de Vries.

Ticket type Prijs Bestellen
Ramon van Engelenhoven €19,50
Ticket bestellen

Back To Top