skip to Main Content

Theatercafé Hemels met Dr. Bebop en het Amstelkwartet

5 maart 2023 15:00 - 18:00

Zondag 5 maart is er weer een theatercafé! Dr Bebob (jazz&soul-DJ) draait weer mooie muziek uit zijn enorme vinyl-jazz&soul collectie. Op het podium dit keer live het “Amstelkwartet” met als gast Wouter Bekkering en zijn saxofoon. Een mooie gelegenheid om elkaar weer even te zien en te spreken. Wij verheugen ons op een gezellige middag met muziek, elkaars gezelschap, lekkere drankjes en hapjes. We starten om 15 uur. De entree is gratis. Tot dan!

De deuren openen om 15:00, entree is gratis.

Amstelkwartet met als gast saxofonist Wouter Bekkering

Vier verschillende personen, verbonden door de jazzmuziek. Op gezette tijden spelen deze muzikanten met elkaar. De liefde voor de jazzmuziek hebben zij al enige decennia. Ab, Dick, Ernst en John hebben elkaar ontmoet tijdens diverse muziekevenementen. Het musiceren blijft niet alleen beperkt tot dit kwartet. Met de regelmaat van de klok spelen ze ook in diverse andere bezettingen met de jazzmuziek als leidraad. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens jazzworkshop en jamsessies.

Drummer Ab Helsloot is autodidact en speelt al vele jaren jazzmuziek met een passie voor swing en Latin. Zijn grote voorbeelden zijn drummer John Engels en drummer/vibrafonist Frits Landesbergen. Dick Visser begon ooit met klassiek gitaar maar ging in de loop der tijd contrabas spelen. Vele muzikanten kunnen hem in vervoering doen raken maar zijn held op de contrabas is Charlie Haden. Ernst Rijkers is klassiek en jazz geschoold. Hij wordt nog steeds geïnspireerd door pianist Oscar Peterson. Gitarist John Ligtenberg laat lichte klanken uit zijn gitaar komen. Naast het spelen van jazzmuziek is hij een groot liefhebber van Afrikaanse ritmes.

Tenorsaxofonist Wouter Bekkering is een bekende als inwoner van Twisk. Wouter is ook een groot jazzliefhebber van zowel de swingende als de Latin jazz. Hij speelt samen met John, bassist Frans Groen en drummer René Smit in het kwartet 4Latin. Zij geven een concert in de theaterkerk op zaterdagavond 1 april a.s.

Muziek, lekkere drankjes, hapjes en elkaars gezelschap.

 

 

 

 

Back To Top