Skip to content

Blicher Hemmer Gadd in Hemels #3 (uitverkocht!)

donderdag 31 oktober 2024 19:30 - 20:45

Blicher Hemmer Gadd is een jazztrio dat bestaat uit drie van de meest geprezen muzikanten in hun vakgebied: De legendarische Amerikaanse drummer Steve Gadd, viervoudig Deense Grammy-winnende saxofonist Michael Blicher en de Deense Hammon-orgelwizard Dan Hemmer.

Er zijn veel dingen die dit getalenteerde trio onderscheidt van andere jazzbands, maar vooral het gemak waarmee ze samenwerken terwijl ze spelen en de manier waarop ze dit vervolgens delen met hun publiek is bijzonder. Elk van deze mannen lijkt een ongelofelijk gevoel te hebben voor de sfeer van de anderen, en laat hierbij de eigen unieke blik niet los, waardoor een dieplagig geheel ontstaat.

Deze samensmelting van muzikanten heeft drie veelgeprezen albums voortgebracht. De band heeft in een groot deel van de wereld heeft getoerd, en heeft fans in Japan, Australië, Zuid-Oost Aziatische landen en veel Europese landen. Blicher Hemmer Gadd is het bewijs dat muziek een universele taal is.

Die taal is wat Steve Gadd ‘eerlijke muziek’ noemt. Luisterend naar zijn hypnotiserende drumwerk, naar een zinderende saxofoonsolo van Blicher of naar de manier waarop Hemmer zijn Hammond laat klinken alsof hij door twee mensen wordt bespeeld, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Gadd zegt: “Niemand speelt meer zo.”

Om te luisteren; het BHG Youtube kanaal en een greep uit Steve Gadd’s ontelbare lijst producties met grootheden:
– “50 ways to leave your lover” met Paul Simon
– “Roof Garden” met Al Jarreau
– “Aja” met Steely Dan

Ticket type 47,50 Bestellen
Blicher Hemmer Gadd #3 extra!! €47,50 Tickets zijn uitverkocht.

Back To Top