Skip to content

Van Merwijks Music Machine – Carribbean Postcard

zaterdag 15 maart 2025 20:15 - 21:30 Theaterkerk Hemels, Twisk.

Carribbean Postcard

De Caribische eilanden en kusten herbergen een schat aan oude melodieën. Soms weemoedig en nostalgisch dan weer feestelijk, jubelend en bruisend.
Venezuela, Jamaica, Nicaragua, Trinidad, de Nederlandse Antillen, Cuba, Colombia en Puerto Rico; een selectie van de mooiste pareltjes afkomstig uit deze contreien is nu bewerkt en opgenomen door de  nieuwe jazz 4tet bezetting van drummer Lucas van Merwijk.
Diyt is geen typisch drumalbum met technisch machtsvertoon. Destemeer een hartelijk, persoonlijk en klein muzikaal bericht ter viering van de Caraïben uitgevoerd door een aantal geestverwanten met een gedeelde liefde voor dit specifieke repertoire. Dit gelijkgezinde gezelschap bestaat naast drummer Van Merwijk uit bassist Samuel Ruiz, pianist Norman Peplow en trombonist Ilja Reijngoud.

Caribische jazz met een kronkel
Lucas van Merwijk wordt internationaal erkend voor zijn drumwerk met grote latin bands als Drums United en de Cubop City Big Band. In de nieuwe editie van zijn Music Machine zoekt hij een intiemere setting en vindt pianotalent Norman Peplow om samen te werken. Met Thelonious Monk Award winnaar Ilja Reijngoud op trombone en de Venezolaanse topbassist Samuel Ruiz op de bass geven ze een eigenzinnige draai aan het rijke Caribische muziek repertoire.

Ilja is a master in sounds, his fabulous technique always supports his search for beautiful melodies and improvisationsCourant of The Hague

Lucas van Merwijk is one of the great drummers of our time. He lays down so much good stuff that even the eyes of a trained drummer can’t catch it all.Jazzprofiles.com

Ticket type 24,50 Bestellen
Van Merwijks Music Machine - Carribbean Postcard €24,50
Ticket bestellen

 

Back To Top