Skip to content

Chansons door Philippe Elan en Gregor Bak

zaterdag 14 juni 2025 20:15 - 21:30 Theaterkerk Hemels, Twisk.

Zanger Philippe Elan en pianist Gregor Bak vormen al jaren een muzikaal duo. Tijdens dit concert spelen ze de mooiste Franse chansons, van Jacques Brel en Charles Aznavour tot Jean Ferrat en Édith Piaf. Recentelijk speelden ze meerdere keren in een uitverkocht Concertgebouw, waarvan live-opnames te beluisteren zijn op Chansons – Live at the Royal Concertgebouw Amsterdam.

In juni 2021 kwam ‘Les Vacances’ uit, een duet van Philippe met sopraan Francis van Broekhuizen, speciaal voor hen door Gregor geschreven.

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, Frankrijk en is in 1986 in Nederland komen wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij jaar in jaar uit in de theaters is te zien, samen met begeleider Reyer Zwart. 

Philippe is vaak te gast in radio- en tv programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied.
Voor het album ‘Chansons Classiques’ kreeg hij een Edison.

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo was hij sinds 1993 tot zomer 2023 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor. Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.

Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in haar theaterprogramma’s ‘Bij Twijfel Hard Zingen’ en ‘Schandalig mooie opera’ en dus chansonnier Philippe Elan.

Ticket type 26,50 Bestellen
Franse chansons door Philippe Elan en Gregor Bak €26,50
Ticket bestellen

 

Back To Top