Skip to content

Unicorn – Ierse Swing-Folk

zaterdag 17 mei 2025 20:15 - 21:30 Theaterkerk Hemels, Twisk.

Unicorn is een Ierse swing-folkband.  Keltische folk en swing, met Klezmer, Shanties en Bluegrass uitstapjes maar ook zeemansmuziek en enkele pop-ballades. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt al sinds de oprichting (1996) het kloppende hart van Unicorn. De leadzangeressen Marit Verwer en Jolanda Traarbach en de violistes Karin Bakker en Erna Sommer maken het team
compleet. Professionals met deels conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus.
Ticket type 14,50 Bestellen
Unicorn - Muziek zonder grenzen €14,50
Ticket bestellen

 

Back To Top