Skip to content

Oeral Kozakkenkoor – Kerstconcert

vrijdag 13 december 2024 20:15 - 21:30 Theaterkerk Hemels, Twisk.

Het gerenommeerde mannenkoor uit Den Haag gaat u verrassen met gezangen uit de Slavisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Oekraïne. Het Oeral Kozakkenkoor werd in 1924 in Parijs heropgericht. In 1974 is het koor in Nederland voortgezet waarmee het koor in Europa dus al bijna 100 jaar bestaat, waarvan bijna 50 jaar in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft dit Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen, anderzijds ontwikkelen ze grote zangkracht zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

De zangers komen uit Den Haag en wijde omgeving. In het echte leven zijn ze politieagent, bakker, accountant, slager, buschauffeur, sales manager of automonteur. Op het podium transformeren ze tot stoere kozakken die de mooiste Slavische liederen zingen, met prachtige solo’s van tenoren en baritons.

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid, heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd, waaronder een optreden bij het tv-programma Podium Witteman in 2019.

Ticket type 26,50 Bestellen
Oeral Kozakkenkoor - Kerstconcert €26,50
Ticket bestellen
Back To Top