Skip to content

The Preachermen – Royal Flush

zaterdag 7 december 2024 20:15 - 21:30 Theaterkerk Hemels, Twisk.

Royal flush

Scheurende saxofoonkreten, gruizig diep-groovend Hammond orgel, back beats waarbij stilzitten praktisch onmogelijk is.

Begin 2024 kwam bij ZenneZ Records het nieuwe album ‘Royal Flush’ uit, en dus is het tijd voor een tour door Nederland! Of ze nu een stemmige late night-ballad spelen of een opzwepend groovestuk, dit supertrio bestaande uit saxofonist Efraïm Trujillo, organist Rob Mostert en drummer Chris Strik, klinkt altijd soulvol.

De hoofdrol is weggelegd voor de sfeervolle sax en de unieke Eb blueshorn met open toongaten van bandleider Trujillo, die ook in The Ploctones speelt en muzikaal leider is van het Amsterdam Funk Orchestra. Rob Mostert bespeelt de pedalen van zijn B3-orgel met blote voeten, waarmee de muziek bij hem wel heel letterlijk uit zijn tenen komt. Drummer Chris Strik werd in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer’.

Trujillo blaast de stilte aan gort, Mostert vindt moeiteloos de blues uit de titel en Strik bakent met gerichte slagen het ritme af. Dit is de muziek waar dit trio in excelleert: jazz, blues en gospel, met volledige overgave gespeeld.‘ (Ben Taffijn, nieuwenoten.nl)

Winnaars van de Edison Publieksprijs 2019
Efraïm Trujillo – Saxofoon & Eb Blueshorn
Rob Mostert – Hammond B3
Chris Strik – Drums

Ticket type 21,50 Bestellen
The Preachermen - Royal Flush €21,50
Ticket bestellen

 

Back To Top