Skip to content

Witte Donderdag met het Koninklijk Koperkwintet

donderdag 28 maart 2024 20:15 - 22:00

Dit jaar verwelkomt Hemels ter ere van Pasen het koperkwintet van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF), één van de drie professionele militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De oudste kapel van Nederland, bij ons in Twisk.

Normaliter speelt het koperkwintet van de Koninklijke Militaire Kapel enkel op officiële gelegenheden; met koningen en koninginnen, bij het doorknippen van lintjes, herdenkingen, vieringen. Met Pasen is dat anders. Dan komt het koperkwintet naar Theaterkerk Hemels, waar ze op het podium staan te spelen voor een publiek. Bijzonder voor hen, bijzonder voor ons, en een unieke manier voor iedereen om stil te staan bij het Lijdensverhaal.

Op Witte Donderdag staan we stil bij de Lijdensweek: de Goede Week vanaf Palmpasen (de intocht in Jeruzalem) tot en met de Opstanding. Het koperkwintet speelt een aantal heel bijzondere stukken; onder anderen Jesus Christ Superstar, Beethoven en Bach. De rest blijft een verrassing.

Verteller Sander Borst rijgt de stukken aan elkaar. De bezetting van het koperkwintet bestaat uit een hoorn, trombone, bastuba en 2 trompetten. Het koperkwintet van de KMKJWF is muzikaal heel divers. Van klassieke bewerkingen tot koorbegeleidingen.

KMK 'Johan Willem Friso' in ceremonieel tenue.
KMK ‘Johan Willem Friso’ in ceremonieel tenue

Pasen in Hemels
Pasen is is een speciale aangelegenheid, ook in de Theaterkerk. De eerste keren werden we door corona gedwongen de ramen wijd open te zetten, de speakers uit het raam te steken en de Matthäus Passion daar op af te spelen. Dat was eigenlijk hartstikke leuk, maar we waren blij om in 2022 de Johannes Passion en in 2023 de Matthäus Passion live kunnen bewonderen, met lezing en al. Frans Aert, die altijd samen met ons het paasprogramma samenstelt, is de dirigent van het KMK Johan Willem Friso, waar dit koperkwintet dus een onderdeel van is.  Dit jaar draagt hij dus wederom bij aan onze paasviering, waarin het Lijdensverhaal centraal staat.

Ticket type 12,50 Bestellen
Koperkwintet KMK JWF in Hemels €12,50
Ticket bestellen
Back To Top