Skip to content

Programma seizoen 24/25

Politiek cabaret, opera als volksmuziek, muzikale legendes en energieke kleinkunst: Theaterkerk Hemels gaat een mooi jaar tegemoet. De ticketverkoop is van start

De aftrap van het seizoen is een vervroegd afscheid van 2024: Dolf Jansen bespreekt in zijn Oudejaarsconference de (on)gewone Nederlander. Mid september spelen Eric Vloeimans en Jorg Brinkmann Van Morricone tot Aznavour – plukken en rammen op cello, zwieren op trompet.
Een kamerconcert met chansons uit de traditie van Jacques Brel, door Joost Spijkers en band.
Maartje en Kine kunnen meer dan twintig instrumenten spelen, en nemen er een paar mee voor hun show vol humor en energie.
Blicher Hemmer Gadd speelt maar liefst drie shows, hun enige op Nederlandse bodem. We zijn trots deze legendes te mogen ontvangen.
Zingend en zoekend, biddend en vloekend luistert Jeroen Zijlstra ieders gemoed op met rake bespiegelingen, juiste akkoorden en trompetgeschal
Lianne en Melissa gaan terug naar de sixties en seventies in een vrolijke akoestische show.
Verwaaide klanken van J.J. Cale uit het open raam van de buurvrouw maken Nico Dijkshoorn gelukkig, ja echt, ditmaal een avond zonder ironie en politiek, maar vol liefde en muziek.
Het soulvolle trio Preacher Men viert hun net verschenen album Royal Flush.
Het kalenderjaar wordt afgesloten door een kerstconcert van het Oeral Kozakkenkoor, met Haagse mannen die naast hun baan als agent of bakker verrassen met gezangen uit de Slavisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit Oekraïne.

Even adem halen.

In 2025 hoor je een autobiografische voorstelling door bandoneon-speler Carel Kraayenhof en pianist Marietta Petkova.
De Zweedse hitmachine ABBA wordt eens flink onder de loep genomen door de zussen Beatrice en Vera van der Poel: het succes, de roddels en natuurlijk ook de hits.
Muzikale duizendpoot Yorick van Norden onthult het verborgen muzikale universum van Paul McCartney, waar ook hiphop, soul en afrobeat in schuilhoudt.
Richting de lente hoor je in Carribbean Postcard de schat aan oude melodieën van de Caraïben, gespeeld door Van Merwijks Music Machine.
Vroeger was opera een muziekstijl van het volk, tegenwoordig is het dat niet meer. Maar in iedereen schuilt nog een operaliefhebber, laat Céline Janssen je zien door populaire liedjes te ver-opera-en.
De sinds 1996 bestaande band Ierse folk-band Unicorn maakt Keltische muziek Klezmer, Shanties en Bluegrass uitstapjes, maar ook zeemansmuziek en enkele pop-ballades.
De laatste voorstelling van het jaar is een zomeravond gevuld met Franse chansons door Philippe Elan en Gregor Bak.
Iedere eerste zondag van de maand is er weer een Theatercafé, wat inmiddels een dierbare traditie is.
Dit jaar programmeren we als het buiten donker genoeg is ook weer film, namelijk met een drietal Amerikaanse muziekdrama’s: The Blues Brothers (1980), Saturday Night Fever (1977) en Round Midnight (1986).

Bekijk alles rustig in de Theateragenda.

Back To Top